• Головна
  • Новини
  • Журналістка РІСУ перемогла у міжнародному конкурсі публікацій про конфлікт...

Журналістка РІСУ перемогла у міжнародному конкурсі публікацій про конфлікт

03.08.2015, 15:34
Журналістка РІСУ перемогла у міжнародному конкурсі публікацій про конфлікт - фото 1
Журналістка РІСУ у Києві Тетяна Калениченко-Мухоморова посіла перше місце в одній з номінацій у V Міжнародному конкурсі публікацій імені Юрія Отамана.

Заморожена війнаЖурналістка РІСУ у Києві Тетяна Калениченко-Мухоморова посіла перше місце в одній з номінацій у V Міжнародному конкурсі публікацій імені Юрія Отамана. Вона стала переможницею у номінації «Краща неупереджена публікація про конфлікт і пошуки виходу з нього, яка виважено відображає предмет конфлікту, позиції сторін-учасниць, що демонструє можливості та потенціал ненасильницьких способів вирішення конфліктів» за статтю Заморожений конфлікт. 20 років після війни в Югославії.

Організатором конкурсу є Східно-Європейська Мережа громадських миротворчих організацій Глобального Партнерства щодо запобігання збройних конфліктів (GPPAC). Він орієнтований на представників друкованих та інтернет-ЗМІ Республіки Білорусь, Республіки Молдова, Російської Федерації та України, присвяченому пам'яті Юрія Атамана.

Як розповіли організатори конкурсу, цього року, враховуючи складну суспільно-політичну ситуацію та розгортання потужного збройного конфлікту в регіоні діяльності Східно-Європейської Мережі GPPAC, вибір переможців у кожній номінації був особливо непростим завданням для членів міжнародного журі. Усього було подано більше 60 матеріалів.

Таня в СараєвоУ фокусі уваги авторів публікацій-призерів Конкурсу 2015 року — широкий спектр питань, які розкривають проблематику збройних конфліктів, міжетнічних відносин, інтеграції, подолання етнонаціональних, етнорегіональних, історичних стереотипів, мовних бар'єрів і труднощів побудови діалогу, а також проблематика сучасного інформаційного протистояння в умовах ескалації конфлікту.

Журналістка РІСУ Тетяна Калениченко-Мухоморова перемогла зі своєю статтею, у якій висвітлює конфлікт у колишній Югославії, і яка була написана після навчальної поїздки до Боснії та Герцеговини взимку 2015 року.