“Наш Крим” — новий краєзнавчий конкурс від РІСУ

01.04.2014, 12:25
“Наш Крим” — новий краєзнавчий конкурс від РІСУ - фото 1
Релігійно-інформаційна служба України і портал “Релігійний туризм” запрошують взяти участь у конкурсі релігійно-краєзнавчих матеріалів під назвою “Наш Крим”.

Релігійно-інформаційна служба України і портал “Релігійний туризм” запрошують взяти участь у конкурсі релігійно-краєзнавчих матеріалів під назвою Наш Крим.

Ми проводили вже кілька краєзнавчих конкурсів з метою привернення уваги до сакральної культурної спадщини України. Цього року хочемо розповісти про надзвичайну перлину Причорномор’я — Крим. Тут віддавна жили представники різних культур, традицій, релігій. Це колиска християнства у Східній Європі, батьківщина караїмства та, звичайно, кримськотатарської культури.

Херсонес

До конкурсу запрошуємо журналістів, краєзнавців, мандрівників та всіх, хто зацікавлений у цій тематиці та мають хист до описування побаченого.

У конкурсі беруть участь авторські краєзнавчі матеріали (статті, фоторепортажі, відеоматеріали), в яких представляються цікаві сакральні пам’ятки, музейні збірки, релігійна історія населених пунктів і місцевостей, духовно-культурна традиція народів Криму.

Автор може надіслати кілька матеріалів.

Джуфт Кале (Чуфут Кале)

Основні вимоги до надісланих на конкурс матеріалів:

— приймаються виключно авторські тексти, фото- та відеоматеріали (ілюстрації до текстів можуть бути чужими, але їх автори мають дати згоду на їх використання), які ще ніде не розміщувалися, включно з друкованими та електронними ЗМІ (!);

— зображення повинні мати підписи;

— необхідно подавати джерела інформації, використаної в статті;

— статті мають бути подані у популярній або науково-популярній формі.

Побажання: Ваш матеріал має викликати в читача враження, що він побував в описаній Вами місцевості, побачив те, про що Ви написали, та захотів туди ще й поїхати.

Надіслані матеріали мають бути доповнені резюме автора.

Ваші напрацювання надсилайте за електронною адресою: [email protected] з позначкою „на конкурс”.

Цікаві для нас матеріали ми розміщуватимемо на нашому порталі «Релігійний туризм».

Спеціальне журі визначить переможців, які отримають відзнаки та подарунки від редакції РІСУ.

Конкурс триває з 1 квітня по 31 липня 2014 року. Результати конкурсу будуть оголошені на порталі РІСУ після 20 серпня 2014 р.

Бажаємо успіху!

Бахчисарай