Блог Юрия Дорошенка_image

Блог Юрия Дорошенка

Екстремізм - стихія Московської патріархії. Хроніка Маріуполя

27.09.2015, 18:41
Ось хто екстреміст і посібник російських терористів - Московська патріархія в Україні. В Маріуполі розпалюють конфлікт.

Ось хто екстреміст і посібник російських терористів - Московська патріархія в Україні. Ось, хто кричить, тримай злодія, хоч сам є таким. Фанатичні адепти МП перешкоджають встановленню хреста віруючими УПЦ КП. Це у велике свято Хрестовоздвиження! Для них Донбас це Русскій мір! Їх хозяї з Москви дали вказівку дестабілізувати ситуацію в місті Святої Марії, яке так і не впало під коричневою путінською чумою. А потім вони устами лаврських чорносутанних балаболок верещать на весь світ, що їх ніби претісняють!

Нижче пропоную у Вашій увазі інформаційне повідомлення прес-служби Донецької єпархії УПЦ КП. Роблю це, як земляк-донбасівець, якому боляче за рідну землю, яку шматують російські бандити. Іменем Путіна та Кирила Гундяєва.

«Сьогодні, в День Воздвиження Животворчого Хреста Господнього, на запрошення настоятеля парафії Св. Рівноапостольного Князя Володимира Великого, що у м. Маріуполь прот. Владислава Літвіна, прибув архієпископ Донецький і Маріупольський Сергій. Владика хотів з місцевим духовенством освятити хрест перед початком будівництва каплички, в якій будуть молитися за всіх воїнів, віддавших своє життя за Україну. Біля хреста зібралося до двадцяти мешканців Маріуполя, які не давали підійти священикам до аналоя, погрожували та більше години забороняли молитися за Україну, а тим більше з образами забороняли проводить обряд освячення цього духовного християнського символа. Серед них були декілька молодчиків на підпитку, які казали, що вночі зломають хрест. Також з кагорти протестувальників були і мешканці одного із будинків, розташованого не так далеко від земельної ділянки, яку нашій парафії офіційно виділив міськвиконком для будівництва храму. Один дідусь кричав більше всіх, що він проти Київського Патріархату, бо ходить в церкву Московського патріархату. Деякі жінки намагались донести, що їм не потрібна тут церква, а краще, щоб був побудований на цьому місті майданчик для дітей. Після того, як Архієпископ Сергій сказав, що є в планах біля церковці побудувати майданчик для дітей, то озвірілі мітингувальники все рівно, як під гіпнозом кричали, що і так нам теж непотрібно. Завдяки присутнім військовослужбовцям батальону ДНІПРО 1 та міліціі Маріуполя, духовенству нарешті вдалось провести молебень та освятити хрест. Одного буйного "тітушку провакатора" правохоронці дуже швидко нейтралізували та посадили в своє авто. Коли проводилося богослужіння багато з мешканців цього 23 мкр. молилися з отцями за мир в Україні, за припинення війни, але один з протестувальників побіг до себе в дім і вімкнув на всю міць якусь соромну пісню, щоб перебити спів священнослужителів. Зрозуміло, що цих людей настроїли проти УПЦ-КП " якійсь" організатор. На протязі 20 років в Маріуполі гальмували розвиток Української Православної Церкви Київського Патріархату. Навіть подібна ситуація була в 90-х роках, коли подібні тітушки тяжко побили віруючих, духовенство та Патріарха Філарета в мкр. Восточний. Адже Бог сильніше людського зла. І парафіяни твердо надіються, що правохоронні органи та міська влада зроблять правову оцінку правопорушникам та не допустять подібних провокацій в бік нашої Церкви».

Последние новости

Вчера
27 марта