Блог Тараса Антошевского_image

Блог Тараса Антошевского

Историк, журналист, публицист и просто львовянин

Українці переможуть, але з якого боку фронту провід УПЦ (МП)?

28.08.2014, 20:45
Сьогодні маємо велике християнство свято і як це вже стало звичним останнім часом — напередодні нечисть біситься. Путін — це воплочення зла, брехні, цинізму розпочав нову хвилю російської агресії проти України.

Сьогодні маємо велике християнство свято і як це вже стало звичним останнім часом — напередодні нечисть біситься. Путін — це воплочення зла, брехні, цинізму розпочав нову хвилю російської агресії проти України. Він — цілковите поєднання совка з показовою «набожністю» і кагебістського вихованця з безбожною ненавистю до людських цінностей, в першу чергу свободи.

Тисячі російських бойовиків вже відкрито воюють на території України. Сотні одиниць російської важкої бойової техніки перетнули кордон і застосовуються не лише проти української армії, але й проти мирних громадян України, у т.ч. тих, які ще пару місяців тому плакалися «Путін – спасі нас». Зараз він «спасає», відправляючи цих людей на тамтой світ. А паралельно білі камази крадуть і вивозять в Росію майно українських заводів, музейні цінності і вже традиційний груз «200», при чому матері навіть не можуть нормально поховати своїх синів десь там у Пскові чи Костромі. А путінська зграя на міжнародному рівні й надалі цинічно бреше — мовляв в Україні немає російських вояків... І потокам цієї примітивної, очевидної брехні немає кінця. І ось вкотре я ставлю запитання: чи Путін, що вже давно перейшов межу неповернення, ставши слугою сатани, господарі брехні, розуміє, що робить? Хоча його відповідь мене насправді не цікавить, бо знову збреше, шалений кагебіст.

У цій ситуації я хотів би почути думку тих, хто є в одній Церкві з Путіном. Що скажуть в УПЦ (МП) на те, що їх одновірець з Кремля розгортає війну з українським народом, тобто їх паствою? Чи знову пропонуватимуть односторонньо Порошенку припинити «братовбивчу» війну? Цікаво, як би це мало виглядати? Українська армія має припинити бойові дії і відійти? А чому не звернутися до того, хто все це замутив — до самого Путіна?

Я дуже сподіваюся, що новий предстоятель УПЦ (МП), який має авторитет в РПЦ, знайде твердий аргумент, яким достукається до «канонічно-православного» президента Росії, щоби він припинив агресію проти України. Владика Онуфрій вже не місцеблюститель і йому тепер не потрібно перед Москвою грати роль сліпо вірнопідданого, щоби там його не зарубали на електоральному соборі. Він все таки глава Церкви, яка має назву Українська, православне вчення якої не заперечує право на захист перед агресією. А жертвами цієї війни стають також православні віруючі з обох сторін фронту, зокрема ті, яких деспот Путін відправляє воювати проти братів в Україні.

Не можна довго залишатися пацифістом у дусі кота Леопольда та ображатися на всіх, які чекають від проводу УПЦ рішучих дій та чітких оцінок війни, яку Росія розпочала проти України. Ви ображаєтеся, коли вас називають «п’ятою колоною» — то доведіть протилежне. Будьте добрими пастирами свого стада, а не ведіть його шляхом самогубства. Не приміряйте на собі одежі Юди, що зрадив, або Пилата, який вмив руки. Християнство – це не віра рабів — їх до раю не пускають...

Я впевнений, що українці зуміють подолати кремлівського агресора. Хоча би тому, що чим більш сатаніє Путін, тим більше відчуття надії, правди і справедливості об’єднує українців. Проте для всіх нас важливо почути думку проводу Церкви, яка реально може якщо не зупинити війну, то хоча би спробувати достукатися до залишок совісті кремлівського гобліна.

Последние новости

Вчера